Úvod » Francúzske dobroty » Mäsové dobroty » Avon & Ragobert Srnčia terina so šampanským, Francúzsko, pohár 180g
Terrine chevreuil a la fine champagne 180g
Vynikajúca srnčia terina s troškou šampanského vyrobená len z prírodných surovín bez konzervantov, farbív alebo iných éčiek.
Terina je tradičná francúzska nátierka pripravovaná pečením nahrubo pomletého mäsa. Za základ obvykle slúži bravčové mäso, ku ktorému sa pridáva napr. zverina, kačacie či teľacie mäso, ktoré môže byť marinované v zmesi byliniek a vína, často kombinované s koreninami alebo s ovocím – jablkami, figami, slivkami, gaštanmi, hrozienkami či s hríbikmi alebo pikantnou paprikou espelette. Teriny majú hrubšiu štruktúru v porovnaní s paštétami, ich obsah je po otvorení vhodné opatrne premiešať so šťavou usadenou na dne pohára, čím sa dostane jej chuť do celého obsahu a zjemní sa konzistencia teriny.
Odporúčané servírovanie: teriny sa najčastejšie servírujú na raňajky, večere, alebo ako predjedlá pred hlavným chodom. Používajú sa za studena do sendvičov, na chlieb či opečenú bagetku s jarnou cibuľkou, čerstvou zeleninou a dijonskou horčicou alebo s cibuľovým či figovým čatní. Po zohriatí sú vhodné aj do rizotta, na pizzu, na cestoviny, do placiek alebo tortilly.
Rýchle a jednoduché použitie do teplého jedla:
stačí zohriať v hrnci alebo na panvici a pridať na ryžu, na cestoviny, do tortilly či na pizzu
zohriať v hrnci alebo na panvici, pridať paradajkovú omáčku, prípadne paradajky a pridať na ryžu, cestoviny, do tortilly alebo podávať s knedľou, zemiakovou kašou, zemiakmi či chlebíkom
Avon et Ragobert je tradičný francúzsky výrobca mäsových produktov. Tradícia výroby siaha až do roku 1898 a gurmánske špeciality tejto značky majú silné postavenie na francúzskom trhu aj v zahraničí.
Zloženie:
bravčové mäso (krkovička)*, srnčie mäso* 25%, bravčová pečeň*, bravčové mäso*, jemný koňak šampanského 2%, ryžová múka, soľ, mliečne bielkoviny (MLIEKO), sušené (VAJCIA), sušené (MLIEKO), cibuľa, korenie a aromatické rastliny. *Pôvod Francúzsko
BEZ FARBÍV, BEZ KONZERVANTOV.
Dátum min. trvanlivosti: viď obal. Po otvorení uchovajte v chlade 0-4°C spotrebujte do 3 dní.
Vyrobené vo Francúzsku, Avon&Ragobert.
Výživové údaje na 100g: energie: 250 kcal/1246 kJ, tuky: 26,0g z toho nasýtené mastné kyseliny 9,7g, sacharidy: 2,3g z toho cukry 0,8g, bielkoviny: 14,0g, soľ: 1,7g.
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Nejprodávanější